Noi reguli pentru pescarii din Botoșani. Un ordin al ministrului Mediu le interzice să pescuiasă în anumite ape

pescari, stiri, botosaniInspectoratul de Jandarmi Județean Botoșani aduce la cunoștința celor interesați publicarea în Monitorul Oficial nr. 85 din 4 februarie 2019 a Ordinului ministrului mediului privind stabilirea perioadelor și a zonelor de prohibiție a pescuitului, precum și a zonelor de protecție și refacere biologică a resurselor acvatice vii în anul 2019.

Jandarmii recomandă pescarilor să studieze prevederile legale, care au ca scop conservarea biodiversității în habitatele piscicole naturale și existența unui fond piscicol bogat și variat. Jandarmii botoșăneni vor desfășura și în acest an o campanie de informare pentru prevenirea faptelor de braconaj piscicol și sensibilizarea opiniei publice în vederea respectării legislației în vigoare pe linie de pescuit și acvacultură, publicul țintă reprezentându-l persoanele care pescuiesc sportiv în habitatele naturale din județul Botoșani.

În baza ordinului respectiv, se instituie măsuri de prohibiție pentru pescuitul în scop comercial, recreativ/sportiv și familial al oricăror specii de pești, crustacee, moluște și alte viețuitoare acvatice vii în habitatele piscicole naturale, pe o durată de 60 de zile, în perioada 11 aprilie- 9 iunie inclusiv, iar în apele care constituie frontieră de stat, pe o durată de 45 de zile, în perioada 26 aprilie-9 iunie inclusiv.

Totodată, se interzice pescuitul în scop comercial și recreativ/sportiv al oricăror specii de pești, crustacee, moluște și alte viețuitoare acvatice vii în râul Prut și în zonele inundate permanent sau temporar limitrofe acestuia, precum și în lacul de acumulare Stânca-Costești, pe o durată de 60 de zile, în perioada 11 aprilie-9 iunie inclusiv.

De asemenea, se declară zone de refacere biologică pentru resursele acvatice vii râul Prut, sectorul cuprins între barajul Stânca-Costești și confluența cu râul Elan, tot timpul anului, cu excepția pescuitului recreativ/sportiv, care se va desfășura în afara perioadelor de prohibiție

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *