Angajații Penitenciarului Botoșani vor protesta la București

Sindicatul Novo Legis din Penitenciarul Botoșani va participa la protestul organizat de Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual și Federația Sindicatelor din Administrația Naționala a Penitenciarelor, care va avea loc în București, în data de 7 și 8 februarie.

Acțiunile de protest vor avea loc sediile Ministerului Justiției, Ministerului de Interne și Parlamentului, nemulțumirile fiind generate de drepturi salariale.

Angajații din penitenciare cer conditii de lucru mai bune. Ei spun că ministrul Justitiei a promis acum 1 an standarde privind conditiile de lucru in penitenciare si un plan multianual de investitii, dar nu s-a tinut de cuvant. In schimb, bugetul pentru investitii a fost redus la jumatate.

Eliminarea discriminarilor salariale și încetarea abuzului asupra pensionarilor sunt alte revendicări.

Cerem aplicarea legii cadru a salarizarii si pentru personalul din sectorul de aparare, ordine publica si siguranta nationala incepand cu octombrie 2018. Inghetarea salariilor raportat la rata inflatiei si scaderea puterii de cumparare este discriminatorie. Cerem eliminarea din legislatie a scamatoriei legislative prin care, incepand cu 15 septembrie 2017, au fost reduse cu peste 30%, prin ordonanta de urgenta, pensiile angajatilor din penitenciare, politistilor si militarilor”, se precizează în lista de revendicări.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *