Mai mulți bătrâni, victimele a doi botoșăneni. Cum reușeau să îi lase fără pensii

O femeie de 44 de ani și un bărbat de 60 de ani, ambii din județul Botoșani, au fost reținuți de polițiști după mai multe furturi comise la Suceava, la sfârșitul anului 2018 și începutul anului 2019. Victimele lor erau persoane vârstnice, de la care au sustras bani și bunuri în valoare de cca. 6000 de lei.

La data de 28 decembrie 2018, orele 15.30, Poliţia Municipiului Suceava a fost sesizată direct de către o femeie de 81 de ani cu privire la faptul că o persoană necunoscută i-a sustras 1.000 lei din buzunarul hainei. Echipa operativă din cadrul B.I.C. Suceava a constatat că în data de 28.12.2018, în jurul orei 10.30, în timp ce o femeie de 81 de ani din comuna  Dumbrăveni, stătea la rând pentru a-și cumpăra medicamente de la o farmacie de pe bd. George Enescu, persoane necunoscute i-au sustras din buzunarul hainei cu care era îmbrăcată suma de aproximativ 1.000 lei.

În data de 15 ianuarie 2019, un bărbat de 77 de ani din comuna Mitocul Dragomirnei s-a deplasat la o farmacie situată pe str. Universității, din municipiul Suceava pentru a-și cumpăra medicamente.
În intervalul orar 10.50-11.00 în timp ce aștepta la rând în farmacie, persoane necunoscute i-au sustras din buzunarul exterior al gecii un portofel de culoare albastru închis în care avea suma de cca.900-1000 lei în diferite bancnote.

În data de 15 ianuarie 2019, în jurul orelor 11:30 o femeie de 82 de ani din comuna Moara, s-a deplasat la un bancomat din municipiul Suceava, bd. George Enescu, pentru a scoate bani de pe card.
Femeia a scos de la bancomat succesiv sumele de 2500 lei și apoi 1500 lei, pe care i-a pus într-o sacoșă din plastic. Apoi s-a așezat din nou la rând la bancomat, întrucât a hotărât să scoată și restul banilor rămași pe card.
În timp ce aștepta în fața bancomatului, s-a apropiat un bărbat, care a încercat să intre la rând în fața ei. După ce a fost apostrofat să respecte rândul de către persoanele aflate în spate, bărbatul a plecat, moment în care bătrâna a constatat că sacoșa avea fundul rupt, iar suma de 4000 lei dispăruse din interiorul acesteia.

De asemenea, în cursul lunii ianuarie au mai fost sesizate și alte fapte de furt în dauna unor persaone vârstnice, pejudiciile fiind mai mici, bunurile sustrase fiind sacoșe sau bagaje nesupravegheate.

În urma cercetărilor efectuate, la data de 29 ianuarie 2019, orele 11:30 polițiștii din cadrul Poliţiei mun. Suceav-Biroul de Investigații Criminale au dispus reţinerea unui bărbat de 60 de ani din județul Botoșani sub aspectul comiterii infracțiunii de furt.  Ulterior, polițiștii au extins cercetările și în urma investigaţiilor efectuate şi a probatoriului administrat, la data de 04 februarie 2019, orele 12:00, au dispus reţinerea unei femei de 44 de ani, Ileana Scripcaru, din municipiul Botoșani, sub aspectul comiterii infracțiunii de „furt”.

O botoșăneancă, reținută de Poliție după mai mult furturi

2 thoughts on “Mai mulți bătrâni, victimele a doi botoșăneni. Cum reușeau să îi lase fără pensii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com