Ministrul Educației, anunț despre folosirea telefoanelor mobile în școli

Ecaterina Andronescu, ministrul Educației, a declarat că nu va interzice folosirea telefoanelor mobile în şcoli. „Să interzici ceva nu înseamnă totdeauna că ai şi rezolvat o problemă”, a declarat Andronescu, întrebată la un eveniment despre siguranţa copiilor pe net dacă este de acord cu această măsură.

„Eu nu sunt adepta acestor măsuri radicale. Cu atât mai mult cu cât acum telefonul a devenit un instrument de lucru. Ar trebui să învăţăm să-l folosim ca atare”, a spus Andronescu.

Ministrul a povestit o întâmplare pe care a avut-o la Universitatea Politehnică unde predă, când unul dintre studenţi stătea tot timpul pe telefon. Când i-a făcut observaţie studentului, ministrul a aflat că acesta îi urmărea cursul în versiunea online.

„Ar trebui să folosim telefonul pentru procesul de învăţare, nu să-l interzicem. Responsabilităţile sunt împărţite între părinţi şi şcoală. Iar profesorul este cel care va decide cum să-şi gestioneze ora. Adică eu ca profesor am autoritatea pe care o predau şi ştiu ce am de făcut în timpul orei. Nu trebuie să-l sfătuiesc eu ce să facă. Nu sunt şcolile identice, nu sunt clasele identice, nu sunt copiii identici. Adaptarea metodelor pedagogice la ceea ce reprezintă clasa respectivă este calea pe care profesorul trebuie să managerieze ora”, a declarat Andronescu.

Ministrul Educaţiei a mai spus că primeşte multe mesaje pe pagina ei de Facebook de la elevi, care folosesc un limbaj nu tocmai adecvat vârstei lor, dar Andronescu spune că le răspunde şi îi corecteză atunci când elevii derapează în limbaj.

Măsura interzicerea telefoanelor mobile în şcoli a fost luată în Franţa. Începând din septembrie anul trecut, copiii francezi cu vârste cuprinse între 3 și 15 ani îşi lasă smartphone-urile și dispozitivele inteligente acasă sau să închid cât timp sunt la școală. Şcolile ai căror elevi au minim 15 ani aleg dacă îi lasă pe elevii cu telefonul. „Știm astăzi că există un fenomen de dependență în rândul tinerilor. Principalul nostru rol este de a proteja copiii și adolescenții. Este un rol fundamental al educației „, a declara ministrul Jean-Michel Blanquer în august 2018.

Sursa: HotNews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *