Regulamentul de vânzare a locuințelor ANL din Botoșani, în dezbatere publică. De când vor putea fi cumpărate!

anl, bloc de locuinte, stiri, botosaniChiriașii ANL vor putea cumpăra efectiv locuințele după aprobarea regulamentului care stabilește cadrul normativ de vânzare a acestora. Potrivit viceprimarului municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, Regulamentul pentru vânzarea locuințelor ANL se află în dezbatere publică și urmează să fie pus spre aprobare în ședința de Consiliu Local din luna martie.

Andrei a declarat că vor fi vândute cu prioritate locuințele din blocurile cu mai multe solicitări.

Regulamentul este în dezbatere publică și stabilește cadrul normativ pentru doritorii achiziției acestor tip de locuințe în acord cu legislația în vigoare. Trebuie să facă și societatea Locativa o serie de demersuri, pentru că aceste locuințe trebuiesc intabulate, dezmembrate, trebuie analizate cererile pentru cumpărare, astfel încât prioritate să aibă blocurile unde sunt solicitări mai multe, față de celelalte, pentru că sumele alocate nu au fost suficiente pentru toate locuințele ANL pe care le avem în patrimoniu și atunci trebuie stabilită o prioritizare. Lucrurile au trenat destul de mult și am primit chiar eu solicitări din partea cetățenilor pentru a pune la dispoziție informații de ce nu s-au mișcat lucrurile, a precizat viceprimarul.

După aprobarea regulamentului, locuințelor vor putea fi vândute. Primățria va aloca și anul acesta fonduri pentru intabularea celorlalte locuințe ANL.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *