Au încercat să fure pește dintr-un iaz, după ce l-au bătut pe paznic. Agresorii, ridicați de mascați

jandarmi braconaj piscicolPoliţiştii din cadrul Secţiei Rurale nr. 7 Darabani, cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale, au pus în aplicare un număr de șase mandate de percheziţie domiciliară la locuinţele unor persoane suspectate de comiterea mai multor infracţiuni.

Potrivit anchetatorilor, în luna ianuarie, cinci bărbaţi cu vârste cuprinse între 29 şi 48 de ani, dintre care patru din comuna Mileanca şi unul din localitatea Lişmăniţa, au încercat să sustragă peşte dintr-o acumulare piscicolă de pe raza localităţii Mileanca, însă au fost surprinşi de un angajat, de 40 de ani, pe care l-au agresat fizic.

Cu ocazia percheziţiilor, la trei dintre locaţiile vizate au fost identificate mai multe unelte de pescuit neautorizate şi interzise prin lege precum şi alte bunuri susceptibile a fi folosite pentru braconaj piscicol, acestea fiind ridicate conform prevederilor Codului de Procedură Penală în vederea continuării cercetărilor.

În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de tentativă de furt calificat, deţinerea sau utilizarea uneltelor de plasă tip monofilament şi lovire sau alte violenţe, în care se efectuează cercetări sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Darabani, ce urmează a fi soluţionat conform prevederilor legale în vigoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com