Instituție cu doar doi angajați. Directorul pune bani din buzunar pentru deplasările în județ

O instituție publică din județul Botoșani are doar doi angajați. Este vorba de Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Botoşani, care are un director și un subordonat, specialişti în domeniul politicilor antidrog, prevenire şi asistenţă.

Vlad Axinciuc, directorul Centrului de Prevenire, a declarat că instituția ar mai avea nevoie psiholog, medic, asistent social, însă toate posturile sunt blocate, situația fiind valabilă și la nivel național.

Mai mult, Axinciuc susține că instituția pe care o conduce nu are nici măcar o mașină și că pentru activitățile de prevenție din mediul rural este nevoit să pună bani din buzunar sau să apeleze la mașina Inspectoratului de Jandarmi pentru deplasări.

Situația este problematică în toate județele. Am fost angajați în teritoriu și am primit un laptop și multă expertiză. Mergem la activități cu laptopul, cu multă expertiză și multă bunăvoință. Nu avem un autoturism. Apelăm la colegii jandarmi sau mergem cu bani din buzunarul propriu la activitățile din mediul rural. S-au blocat funcțiile. Ce a depins de mine s-a făcut”, a precizat Axinciuc.

Declarația a fost făcută după ce Gheorghe Vâzdoagă, membru în Autoritatea Teritorială de Ordine Publică, a solicitat să se facă mai multe activități de prevenire legat de consumul de alcool și droguri în mediul rural.

Ce pot face doi oameni la nivelul unui județ? Mi-aș dori ca și de la nivel de Agenția Națională Antidrog să vină un proiect, un program pentru mărirea acestei structuri și pentru creșterea eficienței ei. Nu aveți nici forță să mergeți într-o pauză în jurul unui liceu să vedeți ce se întâmplă. Nu aveți și nu trebuie să cerem mai mult”, a precizat Vâzdoagă.

Primarul orașului Săveni, Relu Târzioru, nou membru în ATOP, a declarat că va face demersuri pentru ca instituția să primească un autoturism pentru deplasarea celor doi specialiști la unitățile de învățământ din Botoșani.

Ideea este că trebuie să fim foarte pragmatici, eficienți și determinați în ceea ce avem de făcut. O să vă susținem în ceea ce vă privește să beneficiați de un autoturism. Dacă nu unul nou măcar prin transfer, și aici vă pot ajuta cu siguranță și să facem tot ce depinde de noi să vă ajutăm în deblocarea posturilor, la angajarea unor specialiști care vă sunt necesari”, a menționat Târzioru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *