Un primar din județul Botoșani bate recordul la dispoziții emise, dar revocate de Instituția Prefectului

Un primar din județul Botoșani bate recordul la dispoziții emise și revocate de Instituția Prefectului. Este vorba de primarul comunei Hilișeu Horia, Ioan Butnaru, care a emis anul trecut 42 de dispoziții, toate ilegale.

Pe lista cu acte administrative considerate ilegale figurează și primarul orașului Bucecea, Andron Țîmpău, cu trei dispoziții ilegale, și primarul comunei Mihălășeni, Ilie Hrițcu, tot cu trei dispoziții ilegale.

Anul trecut au fost emise 51 de Hotărâri de consiliu local și o hotărâre de Consiliu Județean ilegale și tot atâtea dispoziții de primar ilegale.

În total, perioada ianuarie–decembrie 2018, au fost transmise Instituției Prefectului – Județul Botoșani, în vederea verificării legalității, un număr de aproximativ 27773 acte emise/adoptate de autoritățile administrației publice locale. Dintre acestea, au fost verificate un număr de 24704 acte administrative, 3069 acte administrative fiind în curs de verificare.

One thought on “Un primar din județul Botoșani bate recordul la dispoziții emise, dar revocate de Instituția Prefectului

  1. Nu ai cum daca ai un secretar cu studii juridice facute la X si O sau adus politic sa aiba habar! Nici nu stie unde sa caute asta e grav , iar premarele vine de pe utilaj agricol….sau studii la fel….e jale..traiasca partidul…stttttt..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *