Investiție de 250 de milioane de lei pentru modernizarea drumului județean care străbate 14 localități. Lucrarea, împărțită pe cinci tronsoane

drum strategic, stiri, botosaniO investiție de 254 de milioane de lei va fi făcută pentru modernizarea drumului județean care străbate 14 localități din județul Botoșani și care presupune modernizarea a 106,265 km de drum. Drumul străbate localitățile Albești, Blândești, Călărași, Dângeni, Dobârceni, Gorbănești, Hănești, Hlipiceni, Lunca, Mihălășeni, Răuseni, Sulița, Todireni și Trușești și comuna Șipote din județul Iași, iar lucrarea presupune refacerea carosabilului, dar și reabilitarea a 9 poduri existente, construirea a 3 poduri noi și amenajarea a 5 treceri la nivel cu calea ferată.
Iată cele cinci tronsoane de drum care sunt incluse în proiect:
✔ Tronsonul 1 face legătura între comuna Șipote și limita județului Botoșani și străbate localitățile Șipote, Iazul Nou până la limita județului Botoșani. Are o lungime de 5,971 kilometri și o valoare a lucrărilor 16,2 milioane.
✔ Tronsonul 2 de la limita județului Iași – Rediu- Răuseni- Călărași cu o lungime de 13,721 kilometri și o valoare a lucrărilor de 39,7 milioane.
✔ Tronsonul 3 Răuseni – Todireni – Albești- Trușești – Dângeni – Hănești, cel mai lung practic, are o lungime de 51, 194 de kilometri. Valoare totală a tronsonului 144, 4 milioane lei.
✔ Tronsonul 4 Blândești- Sulița-Lunca – Todireni, de 25,879 km, cu o valoare de 72,7 milioane lei, asigură legătura între 29 D și Todireni străbătând localitățile Silișcani, Blândești, Cerchejeni, Sulița, Cheleș, Lunca, Cernești, Todireni.
✔ Ultimul tronson Dângeni – Mihălășeni cu o lungime de 9,5 kilometri și o valoare a lucrărilor de 22,7 milioane lei.
Conform Contractului de finanțare nr. 760 din 24.11.2017, obiectivul este finanțat prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020, Axa prioritară 6 – Îmbunătăţirea infrastructurii rutiere de importanţă regională şi locală, Prioritatea de investiţii 6.1 – Stimularea mobilităţii regionale prin conectarea nodurilor secundare şi terţiare la infrastructura TEN –T, inclusiv a nodurilor multinodale.
Consiliul Județean a scos la licitație lucrarea, pe cele cinci loturi, termenul limită pentru trimiterea ofertelor fiind de 11 martie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *