Magistrații au refuzat să ridice controlul judiciar instituit pe numele lui Florin Țurcanu

Florin Turcanu la Tribunalul BotosaniMagistrații Tribunalului Botoșani au refuzat, joi, să ridice controlul judiciar instituit pe numele fostului președinte al Consiliuluui Județean, Florin Țurcanu, care este judecat pentru fapte de corupție.

Judecătorii botoșăneni au dispus „menţinerea măsurii preventivă a controlului judiciar luată prin încheierea nr.22/28.02.2017 a Tribunalului Botoşani (modificată prin încheierea nr.25/03.03.2017 a Curţii de Apel Suceava) faţă de inculpatul Ţurcanu Florin, trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă (8 acte materiale) şi spălarea banilor, urmând ca în termen de 60 zile să se verifice dacă mai subzistă temeiurile care au determinat menţinerea acestei măsuri”.

Măsura poate fi contestată în termen de 48 ore de la comunicare.

Țurcanu a înaintat, joi, o cerere către Tribunalul Botoșani în care a cerut ridicarea controlului judiciar, însă procurorul DNA prezent la instanță a subliniat că o astfel de măsură nu trebuie luată pe motiv că fostul șef al CJ poate influența martorii.

Avocata acestuia a susținut că măsura controlului judiciar a fost prelungită nepermis de mult, ca urmare a tergiversării procesului, pe fondul schimbării repetate a președintelui completului de judecată.

Florin Țurcanu este judecat într-un dosar în care este acuzat că și-ar fi construit ilegal casa de la Lebăda, care figurează pe numele socrului său. Omul de afaceri Marcel Bîrsan, care i-a construit casa, prin firma sa Cornell’s Floor, l-a denunțat pe Țurcanu pe motiv că nu i-a plătit lucrările.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *