Ofiţerii de prevenire ai Serviciului Judeţean Anticorupţie, la Liceul de Artă ”Ștefan Luchian”

Liceul de Arta Stefan Luchian BotosaniÎn baza Protocolul de colaborare încheiat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoşani, ce are ca obiect de activitate derularea unor activităţi preventiv – educative,  au fost stabilite o serie de activităţi de prevenire ce vor fi derulate în parteneriat cu Liceul de Artă „Ştefan Luchian ” Botoşani  pe parcursul anului şcolar 2018 – 2019.

Astfel, în perioada 28.01.2019  – 02.02.2019, Liceul de Artă „ŞtefanLuchian” celebrează 41 de ani de existenţă, ocazie cu care, la sediul unităţii de învăţământ, ofiţerii de prevenire ai Serviciului Judeţean Anticorupţie Botoşani au desfăşurat o serie de activităţi  de informare anticorupţie cu tema „Atitudinea elevului Luchian faţă de corupţie”. La activităţi, au participat elevii claselor a XI-a şi a XII-a  şi cadre didactice.

La activitate, le-au fost prezentate materiale educativ-preventive cu scopul promovării unui comportament integru și au fost organizate dezbateri pe diverse speţe privind corupţia.

De asemenea, se va avea în vedere participarea S.J.A. Botoşani şi la alte  activităţi punctuale privind prevenirea corupţiei cu adresabilitate copiilor/elevilor/tinerilor şi societăţii civile în general, în scopul asigurării, transmiterii şi dobândirii de către aceştia a unor noţiuni specifice domeniului juridic.

Totodată,  cu acest prilej, Direcţia Generală Anticorupţie, prin Serviciul Judeţean Anticorupţie Botoşani, a informat participanţii cu privire la posibilitatea utilizării Call Center anticorupţie 0800 806 806, număr ce poate fi apelat gratuit din orice reţea de telefonie mobilă sau fixă și la care pot fi sesizate fapte de corupţie săvârșite de personalul Ministerului Afacerilor Interne.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *