Reprezentant Centru Antidrog: Existența consumului și traficului ilicit de droguri este o certitudine în județul Botoșani

diicot droguriExistența consumului și traficului ilicit de droguri este o certitudine în județul Botoșani, afirmă reprezentatul Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Botoşani, Vlad Axinciuc.  El spune că acest fenomen a fost identificat încă din 2008, când centrul antidrog și societatea civilă au tras primele semnale și s-a accentuat în anul 2010, când pe piață au apărut acele substanțe cu potențial psihoactiv.

Axinciuc a declarat într-o ședință a Autorității Teritoriale de Ordine Publică, care a avut loc joi la Instituția Prefectului, că acest fenomen este imposibil de eradicat, însă poate fi ținut sub control.

Potrivit sursei citate, județul Botoșani se află sub media națională în ceea ce privește consumul de droguri ilicite în rândul tinerilor, respectiv 5% în județul Botoșani și 10,9% media națională. De asemenea, Botoșaniul se află sub media națională la consum de canabis, media națională este de 8,1%, iar în județul Botoșani procentul este de 4%, precum și la consum de etnobotanice, media națională este de 5,1%, iar la nivel de județ este de 0,8%.

Personal mă preocupă existența unor întrebări și sunt sigur că și pe dvs, dar mai ale pe acei părinți ai căror copii au căzut pradă consumului de droguri. Pe unde și cum intră drogurile prin țară și implicit în județul Botoșani, cum sunt ele transportate, cum sunt vândute, cum sunt comercializate, cum sunt distribuie și cine sunt acele persoane care distribuie. Sunt trase ele la răspundere. Cine sunt acei indivizi care cu mașini cu numere de Anglia, Franța distribuie și pe care ni-i indică în mod obsesiv părinții, ai căror copii sunt afectați. Legislația permite în momentul de față tragerea la răspundere a celor care săvârșesc infracțiuni la regimul drogurilor, inclusiv față de cei care săvârșesc operațiuni cu substanțe susceptibile”, a mai spus Axinciuc.

Acesta a cerut implicarea tuturor instituțiilor abilitate din județ pentru combaterea acestui fenomen.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *