Președintele ATOP, despre revocarea lui Cezar Nicuță și a lui Dumitru Zmău: Au săvârșit fapte incompatibile cu calitatea de membru ATOP

Președintele Autorității Teritoriale de Ordine Publică Botoșani, Gheorghe Nazare, a anunțat, joi, modificarea survenită în componența ATOP, după revocarea lui Cezar Nicuță și a lui Dumitru Zmău, menționând că aceștia au ”săvârșit fapte incompatibile cu calitatea de membru ATOP”.

Acesta a menționat totodată că calitatea de membru ATOP impune respectarea anumitor criterii și că în activitatea celor doi au ”survenit inadvertențe”.

Joi, au fost validați totodată pe cele două locuri rămase primarul orașului Săveni, Relu Târzioru și primarul de Dorohoi, Dorin Alexandrescu.

Nu vreau să comentez motivele pentru care au fost revocați, dar ca președinte al acestei structuri mă văd obligat să vă aduc la cunoștință că ATOP este o entitate fără personalitate juridică, care funcționează în cadrul CJ. Este atributul președintelui CJ de a propune trei reprezentanți ai societății civile și fără a avea legătură cu activitatea desfășurată de ATOP, doi dintre membri au săvârșit fapte incompatibile cu calitatea de membru ATOP. Noi suntem cei care trebuie să venim cu recomnadări la adresa structurilor care desfășoară activități pe linia ordinii și siguranței publice, ori calitatea de membru ATOP impune și anumite criterii care trebuiesc respectate de către acești membri. Ori datorită acestor inadvertențe survenite în activitatea lor, care nu este legată de activitatea ATOP, considerăm că și-au pierdut această încredere a populației și ca atare au fost revocați din funcție”, a precizat Nazare.

Discuții pe tema revocării celor doi membri ATOP au fost și în ședința de Consiliu Județean. Consilierul județean Radu Anton a spus că normal ar fi fost să se prezinte argumentele de revocare a celor doi, respectiv de numire a noilor membri.

Asta înseamnă dispreț față de consilierii județeni și dispreț față de alegătorii noștri. Este modul cum se conduce. Fac pentru că pot și nu dau explicații la nimeni”, a spus Anton.

Vicepreședintele CJ, Dorin Birta, i-a răspuns că reprezentanții societății civile sunt numiți prin dispoziția președintelui CJ și că între cei doi membri revocași și cei doi validați nu există termen de comparație.

 

One thought on “Președintele ATOP, despre revocarea lui Cezar Nicuță și a lui Dumitru Zmău: Au săvârșit fapte incompatibile cu calitatea de membru ATOP

  1. Consider ca tricuta are joc la tartacuta ,iar zmeul zmeilor are chiloti in piata parlamentului!
    Masura trebuia luata la timp ,boalele au evoluat la ambii pacienti!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *