Un fost inspector școlar general cere să se facă dezinfecție în toate unitățile de învățământ din județ, pe fondul epidemiei de gripă

Un fost inspector școlar general a solicitat reprezentanților Consiliului Județean să aloce fonduri pentru dezinfecția tuturor unităților școlare, pe fondul epidemiei de gripă. Ada Macovei a atras atenția totodată că triajul epidemiologic din școli se face cu profesori, care nu sunt vaccinați și care sunt expuși la îmbolnăvire.

Suntem în epidemie de gripă declarată și nu este suficient ceea ce se face și consider că ar trebui să ne implicăm cu toții, și Consiliul Județean, prin dezinfectarea tuturor spațiilor de învățământ, ceea ce înseamnă niște fonduri pe care școlile în momentul de față nu le au, și din cauza neadoptării bugetului și din alte cauze. Nu este suficient să închidem școlile și să trimitem copiii acasă sau să aruncăm vina pe părinți că îi trimit bolnavi la școală ori că se face triajul epidemiologic cu profesori. Profesorii nu sunt medici, nu sunt vaccinați, sunt supuși la risc exact ca toți ceilalți oameni vulnerabili”, a menționat Ada Macovei.

A intervenit consilierul județean Rodica Abăcioaie, care a menționat că medicii de familie nu sunt plătiți pentru triajul epidemiologic în școli. Ea a cerut reprezentanților CJ să facă o adresă către Direcția de Sănătate Publică Botoșani prin care să solicite ca toate cadrele didactice și elevii să fie vaccinați gratuit

Vicepreședitele Consiliului Județean, Dorin Birta, le-a răspuns că școlile sunt în subordinea primăriilor și că acestea ar trebui să aloce fonduri pentru dezinfecția scolilor.

Sunt în subordiea UAT-urilor  și responsabilitatea este a primăriilor. Nu fugim de responsabilitate, dar nu am primit de la primării nicio solicitare de fonduri pentru a-I sprijini în situații de urgență. Viroza la Botoșani nu prea exisă, dar trebuie să eliminăm orice risc”, a precizat Birta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *