Hexi Pharma a livrat produse de proastă calitate în valoare de 2,7 milioane de lei Spitalului Județean din Botoșani. Societatea, condamnată de Tribunalul București

hexi pharma, stiri, botosaniProducătorul de biocide Hexi Pharma a livrat produse neconforme în valoare de 2,7 milioane de lei către Spitalul Județean de Urgență Mavromati din Botoșani. Tribunalul București a decis, miercuri, confiscarea tuturor sumelor , de 36 de milioane de lei, obținute de Hexi Pharma de la spitalele private și de stat din România. Spitalul din Botoșani figurează în pe prima poziție în topul sumelor plătie pentru produsele neconforme furnizate de Hexi Pharma, pentru care a plătit 2,7 milioane.

Tot miercuri, instanța din București a obligat compania Hexi Pharma  să plătească un prejudiciu de aproximativ 125 milioane lei, reprezentând contravaloarea produselor biocide neconforme achiziţionate de spitalele românești.

Conform deciziei instanţei, Hexi Pharma a fost obligată să plătească 89 milioane lei (82 milioane lei şi 1,5 milioane euro) către 128 de spitale, constituite părţi civile în dosar.

De asemenea, , Tribunalul Bucureşti a condamnat Hexi Pharma la plata unei amenzi penale de 2,6 milioane lei, pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune, uz de fals şi pentru participaţie improprie la infracţiunea de zădărnicirea combaterii bolilor.

Tribunalul a mai hotărât dizolvarea companiei, după ce decizia instanţei va rămâne definitivă.

Directorul general al Hexi Pharma, Flori Dinu, a primit trei ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată  şi participaţie improprie la infracţiunea de zădărnicire a combaterii bolilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *