Peste 1600 de viroze respiratorii și 16 persoane cu gripă în județul Botoșani, în ultima săptămână

cladirea Sectiei de infectioase ar putea fi modernizataExplozie de viroze respiratorii și pneumonii în județul Botoșani, în ultima săptămână. Potrivit datelor prezentate de Direcția de Sănătate Publică Botoșani, în perioada amintită au fost înregistrate 1563 de viroze respiratorii și 572 de pneumonii, cele mai multe fiind la persoane cu vârsta de peste 14 ani.

De asemenea, săptămâna trecută au fost confirmate 16 cazuri de gripă, opt dintre acestea necesitând internări. Cazurile de gripă au fost depistate la copii cu vârsta între 5 și 14 ani, dar și la adulți.

Reprezentanții DSP atrag atenția că în ultimele trei  săptămâni, circulația virusului gripal în România a avut un caracter epidemic, în care numărul cazurilor de îmbolnăvire prin viroze respiratorii este mai mare față de cel așteptat.

Există o succesiune de trei săptămâni epidemice, ca urmare se constată că gripa evoluează epidemic. Nu există un motiv de panică, dar este nevoie ca populația să respecte recomandările specialiștilor privind aplicarea regulilor de igienă personală. Direcția de Sănătate Publică Botoșani menționează că vaccinarea rămâne și în perioada următoare soluția pentru prevenirea îmbolnăvirilor și face următoarele recomandări populației.  Consultarea medicului de familie pentru simptome care sugerează gripa și care poate stabili o eventuală indicație pentru spitalizare”, se precizează într-un comunicat de presă al DSP Botoșani.

Și reprezentanții Spitalului Județean au anunțat, miercuri, că se mențin restricțiile privind limitarea accesului vizitatorilor în spital.

Nu este declarată carantină, dar pentru protecție față de alte momente ale anului este limitat accesul în spital. Spre deosebire de alte orașe din țară, numărul cazurilor de gripă din județul Botoșani este mai redus, ceea ce este un lucru îmbucurător pentru noi. Cel puțin în sezonul rece, pacienții au înțeles sau încep să înțeleagă că automedicația nu este o soluție. De aia numărul de adresări din ambulatoriu anul acesta este mare, comparativ cu anul precedent, pentru că nu mai merg direct la farmacie, ci vin la medic. Acesta este un lucru pozitiv”, a precizat medicul Bogdan Alexandroaie, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *