Inspecții în toate școlile din județ, timp de două săptămâni

Toate unitățile de învățământ din județul Botoșani vor fi ținta unor controale ale Inspectoratului Școlar Județean. Este vorba de o inspecție tematică care se va desfășura în perioada 28 ianuarie-8 februarie, potrivit purtătorului de cuvânt al IȘJ, Ciprian Manolache.

Inspectorii școlari vor verifica încheierea situației școlare pentru smestrul I, iar obiectivele prioritare ale controlului sunt: respectarea procedurii de încheiere a situației școlare semestriale, a procedurilor de acordare a sancțiunilor, a procedurilor privind transferurile elevilor.

De asemenea, se va verifica realizarea măsurii de remediere a disfuncțiilor constatate în inspecțiile tematice anterioare, acordarea consilierii necesare pentru asigurarea unui management eficient și se vor purta discuții cu conducerea unităților de învățământ, cadre didactice, personal didacxic auxiliar și elevi.

Vor fi verificate și documentele școlare: cataloage, registre matricole, procese verbale de la ședințele consiliului profesoral și consiliului de administrtație, documentele comisiilor metodice, comisiilor permanente”, a precizat Ciprian Manolache.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *