Anchetă după ce o elevă de liceu a fost bătută. Ce riscă agresoarele, tot eleve de liceu

bataie eleve, dorohoi, stiri, botosaniAnchetă la liceul în care au fost implicate elevele care au bătut pe stradă o altă tânără. Evenimentul a avut loc pe 23 ianuarie, în afara orelor de curs și în afara unităților de învățământ. O elevă de clasa IX-a de la Colegiul ”Gr.Ghica” din Dorohoi” a fost bătută de alte două eleve,  de clasa X-a și XI-a de la Liceul Regina Maria din Dorohoi.

Deocamdată nu se știe de la ce a pornit totul, însă eleva de clasa IX-a a fost snopită în bătaie de celelalte două, fără ca niciun trecător să intervină și să le despartă.

Gabriel Hârtie, inspector general al Inspectoratului Școlar Județean, a declarat că Inspectoratul Școlar a fost informat de acest incident și urmează ca în urma unor anchete să se ia măsuri împotriva elevelor bătăușe.

Fata care a fost victima acestei altercații este de la Colegiul ”Gr.Ghica”. La nivelul unității de învățământ, având în vedere că este sfârșitul semetrului I și vor fi consilii profesorale și consilii ale claselor, se vor lua și măsuri vizavi de acest incident. Fetele sunt într-un program de consiliere , sigur au fost chemați și părinții. Fapta s-a întâmplat săptămâna trecută, după care au intervenit zilele libere, însă, de astăzi, s-a demarat o anchetă la Liceul Regina Maria și nici nu mai are importanță de la ce s-au luat, atâta timp cât poți să faci astfel de gesturi. Consiliul clasei și consiliul profesoral pot hotărî și scăderea notei la purtare, în funcție de gravitatea faptei. Trebuie avut în vedere că fapta s-a întâmplat în afara orarului școlar și în afara incintei unității școlare, dar asta nu le disculpă de gestul pe care l-au făcut cu colega de la Grigore Ghica”, a precizat Gabriel Hârtie.

Anchetă după ce o elevă de liceu a fost bătută. Ce riscă agresoarele, tot eleve de liceu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com