Triaj epidemiologic la începutul orelor de curs în școlile din județ. Peste 700 de elevi au absentat luni, din cauza virozelor

elevi la oreTriaj epidemiologic în toate școlile din județul Botoșani, înainte de începerea cursurilor. Peste 700 de elevi au absentat luni, de la școală fie din cauza virozelor, fie din alte motive. Inspectoratul Școlar Județean a realizat o monitorizare a evoluției cazurilor de îmbolnăvire prin gripă și infecțiilor respiratorii în unitățile de învățământ, urmare a unei adrese primite de la Direcția de Sănătate Publică.

Ciprian Manolache, purtătorul de cuvânt al IȘJ, a declarat că în cazul în care trei zile la rând o școală a ajuns la un absenteism de peste 20% din cauza virozelor, atunci acea unitate va fi închisă temporar.

Inspectoratul Școlar a trimis pe 22 ianuarie o adresă în toate unitățile de învățământ din județ referitoare la necesitatea realizării zilnice a triajului epidemiologic, la începutul orelor de curs, în vederea identificării preșcolarilor sau elevilor cu simptomatologie de boală, în special respiratorie: febră, tuse, strănut, stare fizică alterată și la obligativitatea raportării zilnice la IȘJ a numărului de cazuri identificate. Această notă vine în urma unei solicitări a Directiei de Sănătate Publică, care a cerut să se realizeze zilnic acest triaj al școlarilor, preșcolarilor și elevilor la intrarea la cursuri, iar în cazul în care la nivelul unei unități de învățământ se înregistrează minim trei cazuri pe clasă de gripă sau infecție respiratorie acută, respectiv o rata de absenteism de peste 20% din efectivul unității de învățământ timp de trei zile consecutive, se va raporta către DSP Botoșani în vederea suspendării temporare a cursurilor școlare, doar la acea unitate”, a precizat Manolache.

Reprezentanții IȘJ spun că deocamdată nu s-a ajuns la situația de a fi închisă vreo școală.

Astăzi am făcut până la ora 9.00 o centralizare a cazurilor din tot județul și avem 33 cazuri de simptomatologie de gripă, iar cu viroze și răceli 725 de elevi. Ei lipsesc fie că sunt răciți, fie că tușesc , fie din alte motive, pur și simplu lipsesc. Noi am făcut o centralizare ca să avem o situație clară. De asemenea, o parte dintre părinții elevilor absenți au anunțat că își vor duce copiii la medic în vederea unui consul medical preventiv, iar alții i-au oprit acasă sesizând anumite simptome de răceală”., a mai spus Manolache.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *