Atenție, șoferi! Ploaie înghețată și ninsori în Moldova. Cum se circulă pe drumurile naționale

ninsoare, drum national, stiri, botosani, drdp iasiLa acest moment, pe drumurile naționale din zona Moldovei circulația se desfășoară fără blocaje rutiere, în ciuda unor fenomene extreme înregistrate, izolat, pe unele sectoare, anunță DRDP Iași.

Carosabilul este afectat de polei pe raza județului Vrancea (DN2 – Focșani, Dumbrăveni) unde și-a făcut apariția fenomenul de ploaie înghețată, cu formarea de polei instantaneu la căderea picăturilor de apă. În rest, carosabilul este umed cu porțiuni cu zăpadă frământată în strat de până la 1 cm în județele Neamț și Suceava (DN 18), respectiv umed în restul regiunii, pe fondul ploilor și ninsorilor. La nivelul DRDP Iași se acționează cu peste 70 de utilaje de deszăpezire, iar pe timpul nopții s-au răspândit 82 de tone de material antiderapant, în scop preventiv. 

Ninge în județele Botoșani, Suceava, Neamț, Vaslui, Vrancea, Bacău și Iași. Plouă în județele Galați și Vaslui (zona Bârlad), iar pe raza județelor Galați și Vrancea (zona Adjud) se manifestă fenomenele de polei și ploaie înghețată. 

Temperatura aerului în regiune este cuprinsă între -8°C la Botoșani și -1°C la Galați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com