Bilanț IPJ Botoșani: Mai puține infracțiuni stradale, mai multe furturi din autoturisme în 2018

Infracționalitatea stradală este în scădere, în schimb s-a înregistrat o creștere a furturilor din autoturisme, se arată într-o raportare a Inspectoratului de Poliție Județean pe anul 2018.

Potrivit IPJ, în ceea ce priveşte criminalitatea stradală, în perioada supusă analizei s-au înregistrat cu 16,92% mai puţine infracţiuni stradale sesizate decât în anul 2017. Cele mai multe dintre acestea au fost furturi din buzunare/poşete/genţi, ponderea  lor fiind de 46,96%.

Tâlhăriile comise pe stradă au scăzut cu un procent de 35,41, însă s-a înregistrat o creştere de 27,27% a furturilor de autoturisme. Cu toate acestea, acest gen de furturi nu denotă existenţa unei grupări infracţionale cu preocupări de această natură, aceste fapte fiind comise de autori în mod spontan, în scop de folosinţă sau pe fondul unor neînţelegeri legate de dreptul de proprietate.

Pentru prevenirea şi combaterea furturilor din buzunare, la nivelul Poliției Municipiului Botoșani a fost întocmit un plan de măsuri în vederea gestionării corespunzătoare a activității de prevenire și cercetare a acestor fapte.

În perioada noiembrie –decembrie 2018 a fost instituită o zonă specială de siguranţă care a cuprins piaţa centrală a municipiului şi zonele adiacente iar în urma activităţilor specifice desfăşurate de poliţişti, în colaborare cu efective de jandarmi şi poliţie de frontieră, furturile din buzunare au scăzut cu 68,96 de procente faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *