Taxa de salubrizare va suferi o nouă creștere, din cauza aplicării de tarife separate pentru deșeurile selectate colectiv

masina de salubritate, stiri, botosaniBotoșănenii vor scoate mai mulți bani din buzunar pentru taxa de salubrizare anul acesta. Începând cu 1 ianuarie a apărut o modificare legislativă la Legea 211, respectiv OUG 74 pe 2018, care prevede că administrațiile publice și operatorii trebuie să stabilească tarife separate pentru deșeurile selectate colectiv, respectiv plastic, carton, hârtie, metal, aluminiu, precum și pentru celelelate categorii de deșeuri care nu sunt prinse ca deșeuri selective, respectiv deșeuri biovegetale, deșeurile din construcții, deșeuri voluminoasee, DEE.

Simion Drelciuc, directorul Urban Serv, a declarat că în acest moment se lucrează la noile tarife care vor fi aplicate din luna aprilie și care vor afecta și populația.

Pentru fiecare categorie de acest gen de deșeuri va trebui stabilit un tarif separat care va fi adus la cunoștința generatorilor. Legea prevede și introducerea economiei circulare, adică o cotă care trebuie plătită pentru fondul de mediu, atât de administrația publică cât și de operator, plus acele ținte pe care trebuie să le îndeplinim, de reducere a cantității de deșeuri generate și încredințate spre eliminare până la 50% în anul 2020. Se lucrează în acest moment la tarife, ele vor fi supuse discuției atât în Consiliul Local Botoțșani, cât și în Asociația de Dezvoltare Ecoproces, urmând ca după să fie supuse aprobării consiliilor locale din fiecare UAT. Automat va presupune o majorare de preț pentru populație”, a precizat directorul societății Urban Serv.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *