Val de ninsori și polei în toată țara, până miercuri după-amiază. Vezi recomandările drumarilor!

ninsoare, drum national, stiri, botosaniUn nou val de ninsori va cuprinde întreaga țară, începând de marți, de la orele prânzului, până în după-amiezii de miercuri, 23 ianuarie. Potrivit meteorologilor, aria ninsorilor va cuprinde treptat cea mai mare parte a țării, începând cu regiunile sud-vestice. În Munții Banatului, în Carpații Meridionali, nordul și vestul Olteniei, sudul Banatului, precum și în nord-vestul Munteniei ninsorile vor fi moderate cantitativ, iar stratul de zăpadă nou depus va fi consistent. Vântul se va intensifica în zonele montane, la început mai ales în Munții Banatului, apoi îndeosebi pe crestele Carpaților Meridionali și va avea, în general, viteze de 65 – 80 km/h, viscolind ninsoarea și determinând diminuarea vizibilității. Începând din această noapte și în cursul zilei de mâine, 23 ianuarie, în regiunile vestice, sudice și sud-estice vor fi și precipitații sub formă de lapoviță și ploaie, favorizând formarea poleiului.

Pe acest fond, recomandarea noastră pentru conducătorii auto este de a nu pleca la drum fără să se informeze cu privire la starea vremii și la condițiile de drum pe sectoarele tranzitate. De asemenea, rugăm transportatorii de persoane să circule cu maximă atenție și cu adaptarea vitezei la condițiile de drum, să informeze călătorii cu privire la avertizările meteorologilor, în vederea luării măsurilor de precauție necesare.

Nu în ultimul rând, recomandăm tuturor participanților la trafic, dar în special conducătorilor autovehiculelor de mare tonaj, să nu plece la drum fără echiparea mașinilor cu anvelope de iarnă adecvate și, după caz, cu lanțuri antiderapante.

DRDP Iași asigură conducătorii auto care vor străbate zona Moldovei că va interveni pentru asigurarea viabilității carosabilului și a desfășurării unui trafic în condiții de siguranță pe drumurile din administrare. În acest sens, în bazele noastre de deszăpezire sunt pregătite de intervenție peste 300 de utilaje de deszăpezire și peste 7.000 de tone de material antiderapant (sare, clorură de calciu și soluție ecologică). Mesajul nostru pentru șoferi este însă acela de circula cu atenție, cu precizarea că, în ciuda eforturilor echipelor de deszăpezire, circulația se va desfășura în condiții de iarnă, cu posibilitatea prelungirii timpilor petrecuți în mod obișnuit în trafic.

Pentru informații privind starea drumurilor naționale din zona Moldovei, DRDP Iași stă la dispoziția participanților la trafic prin Dispeceratul său deschis în regim de permanență – tel. 0232/213168. Informații actualizate despre starea vremii și a carosabilului pot fi obținute și de la Dispeceratul CNAIR, la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360, precum și de pe paginile noastre web, www.drdpiasi.ro, respectiv www.cnadnr.ro – DISPECERAT – Situația Drumurilor Naționale.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *