FOTO! Controale în cele două puncte de trecere a frontierei după apariția pestei porcine africane. Călătorii, verificați la bagaje

Pentru a limita posibilitatea ca virusul Pestei Porcine Africane să se extindă din zona Hudeşti, acolo unde a fost identificat la sfârşitul săptămânii trecute, Comitetul Local de Combatere a Bolilor a actualizat planul de măsuri ce trebuie aplicate în acest sens.

Un rol important în acest Plan îl au poliţiştii de frontieră şi personalul vamal din cele două Puncte de Trecere ale Frontierei- Rădăuţi Prut şi Stânca, astfel că astăzi prefectul Dan Şlincu, împreună cu şeful IJSU, col. Mihail- Cristian Amarandei, şi şeful IPJ, cms.şef Viorel Şerbănoiu, s-a deplasat la cele două obiective.

Potrivit Planului actualizat, în Vama Stânca- Costeşti şi în Vama Rădăuţi- Prut, medicii veterinari detaşaţi vor asigura permanenţa controlului sanitar- veterinar al bagajelor călătorilor la punctele de trecere ale frontierei şi vor aplica afişe de avertizare privind interzicerea introducerii în ţară de carne, produse de carne, produse lactate şi furaje provenind din Republica Moldova sau Ucraina.

De asemenea, activitatea de dezinfecţie a mijloacelor de transport rutiere de la cele două puncte de trecere va fi asigurată de DSVSA prin personalul propriu delegat să asigure permanenţa pe durata orarului de funcţionare a vămilor. Amplasarea covoarelor cu dezinfectant se va face la nivelul fiecărui punct de control cu asigurarea timpului de contact de 30 de minute al suprafeţei de rulare.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *