Liderul LSI Botoșani: Acordul semnat de către federațiile sindicale și Guvern este încălcat

Reprezentanții Ligii Sindicatelor din Învățământ Botoșani îi acuză pe guvernanți de încălcarea acordului privind salariile, semnat în luna noiembrie anul trecut. Liviu Axinte, liderul LSI Botoșani, a declarat că există hotărâri judecătorești neacordate și o nemulțumire în rândul personalului nedidactic, care nu a beneficiat de majorarea salarială de anul trecut. De asemenea, indemnizația de hrană care trebuia aplicată din decembrie 2018, a fost amânată.

Acordul între federațiile sindicale din învățământ și guvern a fost semnat pe 29 noiembrie 2018 și prevede alocarea a 6% din PIB pentru Educaţie, devansarea creşterilor salariale, facilităţi pentru cadrele didactice care se stabilesc în mediul rural, fonduri pentru dezvoltarea personală şi materiale didactice.

Prin intermediul federației am semnalat că acordul semnat de către federațiile sindicale și guvern este încălcat. L-am semnat pe 29 noiembrie, la Alba Iulia, și este deja încălcat. Unul din motive pentru care acordul nu poate fi respectat este lipsa bugetului. Practic, odată cu aprobarea bugetului și prinderea sumelor în buget am vedea dacă acel acord a fost semnat cu gânduri bune”, a spus Axinte.

Liderul LSI Botoșani spune că urmează o consultare a liderilor de sindicat din școli cu privire la posibile acțiuni de protest.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *