Olimpiu Moruțan nu mai este dorit la FCSB. Ce se întâmplă cu fostul jucător de la FC Botoșani

Foto: Digisport

Olimpiu Moruţan (19 ani) nu s-a impus la FCSB şi pare a nu fi o soluţie nici pentru Mihai Teja, care a transferat doi jucători – Florentin Matei şi Adrian Stoian – pe postul pe care joacă fostul fotbalist de la Botoşani. Valeriu Iftime îl vrea înapoi, însă nu ştie dacă se poate pune problema de aşa ceva.

Prima parte a sezonului 2018 – 2019 a fost un adevărat meci de ping-pong pentru Moruţan. Ridicat în slăvi de patron după meciurile bune, a fost aspru criticat când a greşit. Pe final de an, a prins echipa tot mai rar din postura de titular, iar acum îi va fi greu să se mai impună.

Asta pentru că Teja a adus doi jucători care să evolueze lângă Pintilii: Adrian Stoian şi Florentin Matei. Chiar dacă finalul de an i-a adus lui Olimpiu Moruţan premiul pentru cel mai bun tânar fotbalist în 2018 la Gala Fotbalului Românesc, acum se pune problema unui împrumut al său, pentru a avea meciuri în picioare. La Fotbal Club, Valeriu Iftime, patron la Botoşani, a comentat această posibilitate.

În opinia mea, Moruţan e un jucător care trebuie să joace. Trebuie să se insiste cu el. La FCSB nu e răbdare, trebuie să te naşti jucător campion ca să rezişti. L-aş lua oricând. Cât a fost la mine a jucat, dar nu ştiu dacă se poate pune problema de aşa ceva„, a spus Iftime, la Digi Sport, în cadrul emisiunii Fotbal Club.

De mic, Moruțan a visat numai fotbal. Născut la Cluj, Olimpiu și-a convins părinții să-l ducă la U Cluj, la copii și juniori, a trecut cu bine testele, și de acolo a început practic drumul său în sportul-rege. Puștiul a atras toate privirile asupra sa de la început. Mai mult, în 2011, Moruțan, alintat de apropiați ”Oli”, a câștigat Cupa Hagi Danone, iar el a bifat deja primele două premii personale: cel mai tehnic jucător al turneului și, totodată, cel mai bun fotbalist în finala jucată împotriva Școlii de Fotbal ”Gică Popescu”.

Gică Hagi a pus imediat ochii pe Moruțan și a început să se intereseze de soarta sa: îl voia la Viitorul. Driblingurile în regim de viteză și tehnica desăvârșită l-au vrăjit pe Hagi, numai că managerul tehnic al celor de la Viitorul n-a putut face transferul. Moruțan a rămas la Cluj, iar când ”șepcile roșii” au intrat în faliment a rămas liber de contract, după care a semnat cu FC Botoșani.

Eram cu soția la cumpărături și-mi sună telefonul. Răspund. ’Salut, Gică la telefon!’. Zic: Care Gică? ’Gică Hagi! Fii atent, e un copil, Olimpiu Moruțan. Ce mai face? Îmi place extraordinar și aș vrea să vină la noi’. Zic: păi trebuie să vorbiți cu cei de la club, cu părinții, nu știu, eu pregătesc doar grupa. Apoi m-a sunat și s-a interesat mereu de Olimpiu. Nu știu de ce n-a ajuns, nu știu dacă va ajunge. Driblingul său te face să-l iubești”, a declarat, pentru ”Actual de Cluj”, în urmă cu doi ani, Septimiu Ormenișan, antrenorul lui Moruțan de la U Cluj timp de patru ani și jumătate.

Sursa: Digisport

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *