Angajații din Penitenciarul Botoșani, victime ale deținuților. „Am fost amenințat, am avut mașini sparte”

penitenciarul BotosaniAngajații din Penitenciarul Botoșani sunt victime ale deținuților. Aceștia sunt amenințați, înjurați, scuipați, li se vandalizează mașinile, dar nu se ia nicio măsură în acest sens.

Vicepreședintele Sindicatului Național al Lucrătorilor din Penitenciare, Dumitru Moscaliuc, a declarat, sâmbătă, la Comisia de Dialog social la care a participat și ministrul Muncii, Marius Budăi, că nu se iau măsuri împotriva deținuților astfel încât să se poată asigura o anumită securitate în privința lucrătorilor din penitenciare, dar și a familiilor acestora.

El a făcut referire și la faptul că în urmă cu doi ani, când a avut loc revolta deținuților de la Penitenciarul Botoșani, un angajat a fost bătut, dar nu s-a luat nicio măsură împotriva acestora nici până în ziua de astăzi.

„Noi nu vrem să pedepsim, dar când n-ai măsură de constrângere, nu poți să faci, să ai o ordine și disciplină. Eu personal am fost amenințat, am avut mașini sparte, spart parbrizul, pană roți, mai multe. Nu am pază și protecție zero. [..] Da, să aibă toate drepturile din lume, dar să poți să ai și un nivel de constrângere, supraveghere avem în fiecare penitenciar, un judecător de supraveghere. Au făcut și ei un demers, nu au putut să schimbe nimic pentru că sunt și ei amenințați și anul următor nici nu mai vrea să mai vină să fie acolo. Este amenințat, înjurat, scuipat, avem coleg bătut și s-a luat o singură declarație acum doi ani, când a fost revolta. Dacă era invers, era dat afară”, a declarat vicepreședintele Sindicatului Național al Lucrătorilor din Penitenciare, Dumitru Moscaliuc.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *