Salarii mai mari pentru aleșii locali, de luna aceasta. Cât vor primi șefii județului și cei ai Primăriei Botoșani

Aleșii județului, dar și aleșii locali vor avea lefuri mai mari din luna ianuarie, odată cu creșterea salariului minim pe economie, ei fiind principalii beneficiari ai creșterii nivelului minim salarial. Astfel, indemnizațiile președintelui și vicepreședinților de Consiliu Județean, dar și ale consilierilor județeni vor fi mai mari de luna aceasta cu peste 23%.

Dacă președintele Consiliului Județean, Costică Macaleți, avea până acum o indemnizație lunară de încadrare de 17.100 de lei plus un spor de 15%, respectiv un  brut de peste 19.000 de lei, acum venitul lunar brut ajunge la 24.000 lei.

Cei doi vicepreședinți Liviu Toma, respectiv Dorin Birta, au avut indemnizaţii de încadrare de 15.200 de lei plus sporul de 15%, iar acum vor avea indemnizații de 18.800 lei plus sporul de 15%.

”Indemnizația se raportează la salariul minim, de la 1.800 la 2.093. Netul președintelui era până acum de 11.000 lei”, a spus Costică Macaleți.

Și lefurile primarului, vicerimarilor și consilierilor locali vor fi ajustate, după majorarea salariului minim pe economie.

Primarul Cătălin Flutur avea o indemnizație de bază de 17.100 lei, iar din ianuarie aceasta va fi de 18.720 lei brut, în timp ce viceprimarii iar viceprimarii Cosmin Andrei şi Marian Murariu aveau indemnizația de 15.200 lei iar din ianuarie 16.640 de lei.

2 thoughts on “Salarii mai mari pentru aleșii locali, de luna aceasta. Cât vor primi șefii județului și cei ai Primăriei Botoșani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com