Profesorii botoșăneni nu au primit indemnizația de hrană pe luna decembrie. Sindicatul se îndreaptă în instanță

cancelarie scoalaProfesorii botoșăneni ar fi trebuit să primească indemnizația de hrană pe luna decembrie, însă acest lucru nu s-a întâmplat. Liviu Axinte, liderul Ligii Sindicatelor din Învățământ Botoșani, susține că explicația a fost aceea că nu există buget pentru acordarea acestui drept pe decembrie în sistemul de învățământ.

Din 1 decembrie ar fi trebuit să fie aplicată norma de hrană. Deși în data de 23 decembrie când a trimis ministerul în școli programul privind salarizarea au fost indicate expres acordarea normei de hrană, explicarea modului de calcul, când s-a ajuns în luna ianuarie acest drept nu s-a mai acordat, plecându-se de la faptul că nu există buget, că trebuie să ne încadrăm în a 12 parte din bugetul pe anul trecut încadrat învățământului.  În opinia ministerului de Finanțe, această ordonanță trebuie aplicată din ianuarie”, a precizat Liviu Axinte.

Sindicaliștii susțin că norma de hrană trebuia acordată din decembrie și spun că Ministerul de Finanțe ignoră în mod intenționat Ordonanța 91. Reprezentanții LSI Botoșani au anunțat totodată că vor apela la instanță pentru a recupera acest drept care nu s-a acordat pe decembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *