Un avocat a învins în instanță Poliția Rutieră Botoșani după un accident

Avocat, botosani, admitere in avocatura, baroul botosaniUn avocat ieșean a învins în instanță Poliția Rutieră după un incident rutier produs în urmă cu trei ani, la Botoșani.

Acesta a fost sancţionat de poliţiştii rutieri pentru o faptă pe care nu a comis-o, însă, în urma procesului, a obţinut anularea procesului verbal de sancţiune. Olivian Moroşanu a fost sancţionat cu o amandă de 630 de lei şi cu suspendarea permisului pentru 60 de zile pentru o presupusă abatere rutieră ce ar fi fost comisă în data de 29 aprilie 2016, potrivit Ziarul de Iași.

Atunci, avocatul se afla într-un sens giratoriu din Botoşani. Două maşini, un BMW şi un Volkswagen, au fost implicate într-un incident rutier, poliţiştii considerând că avocatul, care circula cu o altă maşină, nu ar fi acordat prioritate. Judecătorii au considerat însă că Moroşanu se afla deja în sensul giratoriu şi, ca atare, nu se face vinovat de faptă. Din acest motiv, sancţiunea impusă acestuia a fost anulată în totalitate.

Pentru noi, profesioniştii dreptului, un asemenea demers constituie, după ce dăm deoparte orgoliul personal, o activitate desfăşurată în cadrul profesiei. În schimb, pentru cetăţenii care nu profesează în domeniul dreptului, o luptă purtată împotriva unei instituţii a statului, pe o perioadă atât de lungă, poate constitui o experienţă solicitantă. După satisfacţia obţinerii unei soluţii favorabile rămâne totuşi frustrarea că superficialitatea, ignoranţa şi un nivel îndoielnic de pregătire sunt «calităţi» încă întâlnite printre lucrătorii din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene”, a comentat Olivian Moroşanu, potrivit Ziarul de Iași.

One thought on “Un avocat a învins în instanță Poliția Rutieră Botoșani după un accident

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com