Nemulțumiri de la acordarea sporului de suprasolicitare neuropsihică în învățământ. Profesorii primesc, directorii de școli și personalul nedidactic nu

Acordarea de la 1 decembrie a sporului de suprasolicitare neuropsihică pentru profesori a iscat nemulțumiri în sistem.

Și asta pentru că sporul de 10% se acordă doar personalului didactic de predare, fiind tăiați de la acest drept directorii de școli și personalul nedidactic.

Situația a dus la nemulțumiri în rândul celorlalți colegi care sunt în învățământ și care pe bună dreptate arată faptul că se produce o salarizare discriminatorie în învățământ, unora acordându-se drepturi și altora nu. Noi am făcut prin federații adrese pentru a solicita revederea salarizării pentru anumite categorii de personal didactic, inclusiv personalul didactic auxiliar, personalul de conducere, îndrumare și control care nu sunt beneficiarii acestui spor”, a declarat Liviu Axinte, liderul Ligii Sindicatelor din Învățământ Botoșani.

Profesorii primesc 10% in plus la salariu spor de suprasolicitare, care se va calcula de la 1 decembrie. Acesta este urmat de un alt spor, pentru conditii vatamatoare, de la 1 ianuarie 2019.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *