Un tânăr de 31 de ani, absolvent al Facultății de Medicină, a ales Spitalul Județean ”Mavromati”. Profesează pe o specialitate nouă pentru Botoșani

Un absolvent al Facultății de Medicină din Iași a ales să profeseze la Spitalul Județean și nu la clinici universitare din țară pentru a-și trata concetățenii. Este vorba de medicul specialist în chirurgie oro maxilo facială, Adrian Dondaș, care lucrează la Compartimentul de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială, specialitate nouă pentru Spitalul Județean și pentru Botoșani.

Are 31 de ani, este botoșănean și s-a angajat la Mavromati anul trecut, în urma unui concurs. El susține că atât el cât și soția sa care este farmacistă au decis să se întoarcă acasă după finalizarea studiilor.

Eu și soția suntem din Botoșani și asta ne-a determinat să ne întoarcem acasă după ce ne-am terminat studiile. Nu știu un răspuns concret la întrebarea, de ce nu vin medicii la Botoșani. Eu tot ce am avut nevoie mi s-a oferit. Mi s-au îndeplinit toate condițiile. Probabil sunt atrași de clinicile universitare, poate că numărul absolvenților de medicină nu este atât de mare. Eu chiar sunt foarte mulțumit aici în spital”, a spus tânărul medic.

Potrivit reprezentanților Spitalului județean, medicul Adrian Dondaș are recomandări foarte bune de la Iași.

Dacă am mai apelat la Secția Oro-Maxilo-Facială de acolo, răspunsul a venit foarte clar și ferm: aveți un chirurg oro maxilo facial foarte bun la Botoșani, folosiți-l. Este o specialitate de care noi, ca oameni, avem nevoie sau sperăm să nu avem nevoie. Sperăm că pe parcurs își va forma o echipă, ca să facem performanță și pe specialitatea dumnealui”, a declarat la rândul său medicul Bogdan Alexandroaie, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean.

Acesta este de părere că medicii tineri vor veni să profeseze la Botoșani în momentul în care vor fi scoase în evidență performanțele medicilor de la Spitalul Județean.

Până acum nimeni sau foarte puțin s-a scos în evidență ceea ce se face în Spitalul Județean ”Mavromati”, echipa care există, că totuși suntem o echipă tânără, vin din spate tineri care fac performanță și își doresc să facă performanță. În momentul în care va fi promovată performanța așa cum trebuie, vor veni”, a completat Alexandroaie.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com