Situație sensibilă la Spitalul Județean: Au fost scoase la concurs, pentru a doua oară, cinci posturi de medic la UPU, însă nu s-a prezentat nimeni

Unitatea Primire Urgente, stiri, botosani, upuSpitalul Județean ”Mavromati” a scos la concurs pentru a doua oară cinci posturi de medici urgentiști pentru UPU-SMURD, însă nu s-a prezentat niciun candidat.

Unitatea de Primiri Urgențe de la Spitalul Județean se confruntă cu o lipsă mare de medici, iar din acest motiv au fost scoase la concurs nu mai puțin de cinci posturi.

De două ori a fost anunțat concurs în ultimele luni, însă nu s-a prezentat nimeni.

Din acest motiv, conducerea Spitalului Județean va face intervenții la Ministerul Sănătății pentru a primi o derogare, astfel încât să fie angajați și medici de familie pe această specializare, care ulterior să obțină un atestat pentru urgențe.

Nu sunt urgentiști și nu avem șanse să găsim. Vom solicita ministerului Sănătății să facă o derogare să putem angaja medici de familie”, a declarat managerul Spitalului Județean.

Reprezentanții spitalului sunt nevoiță să apeleze la medicii pensionari pentru a asigura activitatea în spital în condiții optime.

Încă nu reușim să avem suficienți oameni cu care să lucrăm. A fost concurs la Urgențe și nu s-a înscris nimeni, dar nu numai acolo”, a precizat medicul Bogdan Alexandroaie, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com