Zeci de intervenții la noul Compartiment de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială de la Spitalul Județean. Medic: Am avut un bărbat călcat cu roata de la camion pe față

Zeci de intervenții chirurgicale la noul Compartiment de Chirurgie Oro- Maxilo-Facială din cadrul secției ORL a Spitalului Județean. Medicul Adrian Dondaș, singurul medic chirurg cu această specialitate în Spitalul Județean, a declarat că în jur de 30-40 de intervenții lunare se fac la acest compartiument, unde se lucrează în colaborare cu medicii de pe Secția ORL și medicii stomatologi.

Medicul a fost angajat la spital în luna iunie a anului trecut și imediat după venirea acestuia s-au făcut demersuri pentru înființarea compartimentului. Astfel, multe din cazurile grave care erau direcționate la Iași din lipsa unei asfel de specializări sunt rezolvate acum la Spitalul Județean.

Mă ocup de tot ce înseamnă patologie chirurgicală la nivelul cavității orale, a oaselor maxilare și a feței. Predomină patologia traumatică, find spital de urgență și patologia infecțioasă. Operez tumori  și am avut multe cazuri, inclusiv accidente rutiere. Am avut și un caz de la Dorohoi, călcat cu roata de la camion pe față sau de la o căruță. Pacienții au fost aici internați și s-au recuperat”, a menționat Adrian Dondaș.

Compartimentul a fost dotat cu aparatură în proporție de 90% și are cinci paturi.

Fiind un compartiment la început, încă nu poate să facă față la tot ceea ce este nevoie, în cazuri mult mai complexe, care impun și colaborări cu specializări care nu sunt aici, cum ar fi chirurgia toracică. Dar, de la înființare, a scăzut considerabil numărul de pacienți care s-au dus la Iași”, a adăugat Adrian Dondaș.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *