Liceul de stat din România de unde elevii pleacă direct la Oxford şi Cambridge

Tot mai mulţi elevi români prefera să studieze la universităţi de elită de peste hotare. Bibliotecile şi studiul individual i-au ajutat să pătrundă într-un mediu academic în care concurenta este extraordinară.

La renumita universitate Oxford, de exemplu, vor ajunge şi trei elevi ai Colegiului Naţional Mihai Viteazul din Ploieşti. Valentin, Matei şi Adrian, pasionaţi de biochimie şi de informatică, au mers de-a lungul anilor la olimpiade şi concursuri naţionale. Toţi au decis să îşi încerce norocul, şi să aplice pentru Universitatea Oxford, deşi locurile erau limitate.

Pe lângă recomandările de la profesori, rezultatele de la concursuri şi un eseu despre dorinţa de a deveni student al universităţii din Marea Britanie, tineri au susţinut şi trei interviuri, cu întrebări distractive de matematică şi logică.

Matei Barbu, elev admis la Oxford: ,,Eu în liceu nu am făcut pregătire la matematică, informatică sau fizica, domenii la care excelez, deci sunt sigur că se poate, cel puţin la liceul nostru profesorii ne ajută foarte mult. Avem şi acces la cursurile de excelenţă în weekend care sunt gratuite şi sunt foarte bune.”

Valentin Datcu, elev admis la Oxford: ,,Acum 4 ani nu mă gândeam că o să fiu admis la Oxford. Mi-ar plăcea să rămân acolo şi să lucrez în cercetare. Eu cred că atâta timp cât eşti pasionat de ceea ce aplici şi vrei să îţi dedici timpul pentru acea materie ai toate şansele”.

Iulia, în schimb a ales Cambridge-ul. Iulia Lavinia Marin, elevă admisă la Cambridge: ,,Îmi doresc să intru în învăţământul universitar. E un mit că tot timpul pregătirea are o echivalentă financiară. Există biblioteca care este liberă şi unde fără bani putem învăţa.”

Gabriel Ţaga, Director CN Mihai Viteazul Ploieşti: „Peste 20 la sută dintre elevii şcolii aleg să îşi facă studiile în străinătate, evident ca elevi aceştia care care au fost acceptaţi la Oxford şi la Cabridge sunt un vârf al excelenţei”.

Un an de studiu în Marea Britanie îi costă pe părinţi aproximativ 5000 de lire doar pentru cazare şi masă.

Sursa: Pro TV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com