Autoritățile locale pregătesc un nou regulament de administrare a cimitirelor. Locurile de veci abandonate vor fi concesionate altor persoane

Reprezentanții Primăriei Botoșani, dar și cei ai Urban Serv caută soluții pentru rezolvarea problemei privind lipsa locurilor de veci în municipiul Botoșani. În acest sens va fi modificat Regulamentul privind administrarea cimitirelor, iar cea mai importantă propunere se referă la refolosirea locurilor de veci abandonate sau lăsate în paragină fără aparținători pentru care nu s-a mai plătit concesiunea de ani de zile.

Potrivit regulamentului, administratorul cimitirului va căuta să înștiințeze titularul concesiunii să se prezinte la locul de înhumare și să ia măsuri de îngrijire a mormântului, iar în cazul în care nu se prezintă într-o perioadă de trei luni de zile, se va concesiona locul de veci unei alte persoane.

Deschiderea mormintelor  și reînmormânările se vor face în mod obligatoriu în prezența unui membru al familiei iar osemintele vor fi înhumate la picioarele decedatului, cu condiția ca noul concesionar să înscrie pe cruce și numele decedatului anterior pe același loc.

De asemenea, concesionarea se va face pe o perioadă cuprinsă între minim 7 ani și maxim 10 ani, cu posibilitatea de prelungire.

Botoșănenii pot veni cu propuneri la acest regulament, care se află în dezbatere publică. După dezbatere, va fi inițiat un proiect de hotărâre care va fi pus spre aprobare în ședința de Consiliu Local din luna februarie, potrivit viceprimarului municipiului Botoșani, Marian Murariu.

One thought on “Autoritățile locale pregătesc un nou regulament de administrare a cimitirelor. Locurile de veci abandonate vor fi concesionate altor persoane

  1. De ce nu lăsați morții în pace? Sunt soluții: introducerea crematoriilor, morminte supraterane ca la italieni, achiziționarea unor altor terenuri de la persoane fizice, etc. Sunt curios dacă aveți curajul să vă atingeți și de cimitirul evreiesc, armean sau altele, unde urmașii își respectă înaintașii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *