FOTO! Municipiul Botoșani, capitala culturală a României timp de o zi. Zeci de scriitori prezenți la Zilele Eminescu

Zeci de oameni de cultură din țară și Republica Moldova, parlamentari PSD, autorități locale,  directori de instituții de cultură au participat, luni, la ședința de Consiliu Local, convocată pentru promovarea unui proiect de hotărâre privind acordarea titlului de cetățean de onoare laureatului Premiului Național de Poezie ”Mihai Eminescu”. pentru Opera Omnia pentru anul 2018. La ședința festivă au participat și foști laureați ai Premiului Național de Poezie ”Mihai Eminescu”.

La această ediție sunt prezenți aproximativ 40 de invitați din țară și din afara țării. Este a 28-a ediție a Premiului Național de Poezie Mihai Eminescu, un premiu devenit dejja foarte apreciat și așteptat în România, susținut integral de Primăria Botoșani și Consiliul Local Botoșani”, a menționat scriitorul Gellu Dorian, organizatorul acestui eveniment,

După ședința de Consiliu Local manifestările au continuat cu un Te Deum la Biserica Uspenia și depuneri de coroane la statuia poetului Mihai Eminescu din faţa Teatrului Mihai Eminescu. De asemenea, acțiuni culturale vor avea loc și la Ipotești.

Premiul Naţional de Poezie „Mihai Eminescu” pentru Opera Omnia pentru anul 2018 va ajunge, marți seară, la unul din cei șapte poeți nominalizați. Evenimentul va avea loc în cadrul unei gale organizate cu prilejul Zilelor Eminescu.

Câştigătorul premiului va fi desemnat dintre următorii oameni de cultură: Constantin Abăluţă, Nichita Danilov, Ovidiu Genaru, Ioan Moldovan, Ioan Es. Pop, Liviu Ioan Stoiciu şi Matei Vişniec.

One thought on “FOTO! Municipiul Botoșani, capitala culturală a României timp de o zi. Zeci de scriitori prezenți la Zilele Eminescu

  1. Si teatrul tot in paragina. Fotografiile sunt facute spre Primarie pentru a nu se observa dezastrul de la teatru M.Eminescu. Bravo voua alesi locali!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *