Parcarea subterană și supraterană de la Big va fi cu plată, din acest an. Viceprimar: În acest moment este folosită necorespunzător și majoritatea mașinilor sunt ale vânzătorilor din Piața Mare

Investiția a ieșit de sub monitorizarea fondurilor europene la cinci ani de la darea în folosință, timp în care a fost și gratuită, iar din acest an va fi cu plată. Viceprimarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, a declarat că parcarea subterană și supraterană de la Big urmează să fie inclusă în regulamentul parcărilor cu plată din municipiul Botoșani și va fi dată în administrarea Eltrans.

În acest moment, parcarea este administrată de Urban Serv.

Este foarte firesc ca această parcare să ajungă tot în gestiunea societății Eltrans. Acea parcare are în dotare o serie de utilaje pentru ventilație pentru accesul în pacare, are un parcometru destul de modern și voi propune modificare de regulament, astfel încât parcarea să fie gestionată de Eltrans. În acest moment este folosită necorespunzător și sunt foarte puține locuri de parcare în Piața Mare, pentru că majoritatea mașinilor sunt ale vânzătorilor din Piața Mare, iar cumpărătorii găsesc foarte greu un loc de parcare. În acest caz se impune instituirea unui tarif, dacă va fi cel actual sau altul mai mare, vom discuta în Consiliul Local”, a menționat viceprimarul municipiului Botoșani.

După aprobarea noului regulament și după dezbaterea publică, va fi inițiat un proiect de hotărâre de Consiliu Local pentru introducerea parcării cu plată și la Big.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *