FOTO Botoșăneni prezenți la protestul transportatorilor de la Bruxelles. Ce au cerut aceștia!

protest transportatori bruxellesSute de transportatori români, printre care și doi din Botoșani, au protestat, joi, la Bruxelles, nemultumiți de faptul că Parlamentul European se pregătește să adopte o serie de măsuri care i-ar putea băga în faliment, susține reprezentantul Federaţiei Operatorilor Români de Transport (FORT) din Botoșani, Marian Apetrei.

Inca de la inceputul lunii decembrie, mai multe asociatii de transportatori de marfa din Romania au atras atentia asupra faptului ca pana la jumatatate dintre intreprinzatorii din domeniu ar putea ajunge in sapa de lemn din cauza unor acte normative – cunoscute generic sub denumirea de Pachetul de Mobilitate 1 – care urmeaza sa fie adoptate de Parlamentul European.

protest transportatori bruxellesInitial, transportatorii s-au bazat pe interventiile fostului ministru al Transporturilor, Lucian Sova, care le-a sustinut punctul de vedere la Bruxelles. Cum insa interventiile lui Sova n-au dat rezultate, pana la urma intreprinzatorii au decis sa protesteze chiar la Bruxelles, in ziua in care parlamentarii europeni discuta pe marginea Pachetul de Mobilitate 1.

Protestul a fost autorizat pentru un număr de 600 persoane şi zece camioane, din ţări precum România, Bulgaria, Ungaria şi Polonia.   FORT şi Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) sunt două dintre organizaţiile transportatorilor din România care au participat la acest protest. Transportatorii din Estul continentului susţin că noile reglementări îi dezavantajează în faţa celor din Vestul continentului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *