Aproximativ 7000 de internări pe lună la Spitalul Județean. Medic: Este mult

bolnaviAdresabilitatea la Spitalul Județean ”Mavromati” continuă să fie foarte mare. Potrivit medicului Bogdan Alexandroaie, în anul 2018 au fost peste 85.000 de internări pe secțiile spitalului, ceea ce înseamnă o medie de 7000 de internări pe lună.

În condițiile în care numărul pacienților este tot mai mare, unitatea spitalicească continuă să se confrunte cu deficit de personal pe toate secțiile.

Pe 2018 au fost peste 85 de mii de internări, minim 7000 de internări pe lună. Este mult. În perioada de sărbători au fost peste 700-800 de adresări în UPU, asta înseamnă la fel de multe internări în secție. În principiu, secțiile de medicină Internă au avut un grad de ocupare de peste 85%, ceea ce este foarte mult pentru perioada de sărbători. Deficit de personal este pe toate secțiile, începând de la infirmieri și până la medici. Există interes, posturi se scot la concurs, numai trebuie să mai vină și oameni. Noi îi așteptăm cu drag, pentru că spitalul la momentul de față acoperă cam toate specialitățile necesare pentru a asigura servicii medicale de calitate pentru totul județul”, a precizat Bogdan Alexandroaie, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean.

Spitalul Județean deservește peste 80% din populația județului.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *