Alertă! Milioane de ouă contaminate au ajuns pe masa românilor

Autorităţile sunt în alertă. Peste patru milioane de ouă au fost contaminate cu o substanţă periculoasă. Acestea provin de la o fermă din Teleorman și se pare că au ajuns deja pe masa românilor. La Ministerul Agriculturii au loc discuții aprinse pe această temă cu crescătorii de păsări.

Inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică Teleorman au descoperit că ouăle de găină de la ferma din localitatea Drăgăneşti Vlaşca sunt contaminate cu fipronil, un insecticid care a fost folosit pentru a îndepărta păduchii din fermă.

Probele au fost prelevate din cadrul unui lot produs pe 21.11.2018 și expediate apoi pentru analize de laborator la Institutul de Igienă şi Sănătate Publică Veterinară din Bucureşti. Ideea era să vadă dacă există eventuale reziduuri.

Acest fipronil poate avea efecte devastatoare asupra organismului uman, pentru că, odată îngurgitat, îmbolnăvește ficatul, rinichii, sistemul nervos şi tiroida. Se pare că ouăle infestate au ajuns deja în magazine și au fost vândute.

Polițiștii au deschis o anchetă pentru a se stabili cum de au ajun să fie contaminate cu acestă substanță periculosă.

Surse oficiale au declarat pentru Click! faptul că reprezentanții crescătorilor de păsări au fost chemați de urgență la discuții, în această dimineață, de ministrul Agriculturii, Petre Daea.

Ouăle se dezinfectează înainte de a le pune în frigider

Și nu băgați niciodată ouale în frigider dacă nu le-ați spălat și dezinfectat. Este o atenționare venită din partea celor de la Ministerul Sănătății.

Aceștia atrag atenția că pe coaja ouălelor există oricum salmonella. Ele se spală cu detergent și cu o soluție de clor și se depozitează numai în spațiile speciale.

În plus, nu trebuie puse lângă mezeluri, brânză sau alte produse deja preparate. De altfel, nici carnea crudă nu trebuie așezată alături de alimentele preparate, pentru că reprezintă o sursă de contaminare pentru produsele ce urmează a fi consumate.

Sursa: click.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com