Primarul Cătălin Flutur: Darnicul Guvern PSD dă cu mâna dreaptă și la sfârșitul anului ia cu mâna stângă

catalin flutur, stiri, botosani,Primarul municipiului Botoșani, Cătălin Flutur, acuză actuala guvernare că dă bani cu o mână, iar la la sfârșitul anului ”îi ia cu altă mână”. Flutur a făcut referire la cele peste 2,1 milioane lei pe care municipalitatea a trebuit să le returneze la sfârșitul anului, întrucât nu au putut fi cheltuite.

Primarul a spus că cei mai mulți bani, peste 2 milioane lei, s-au întors la bugetul de stat de la capitolul învățământ. El a precizat că banii respectivi nu puteau fi folosiți pentru investiții în unitățile de învățământ, ci doar pentru plata unor servicii.

Toate UAT-urile din țară primesc niște sume din TVA pentru capitolul învățământ de la darnicul Guvern PSD, care vă spun eu ce face: dă cu mâna dreaptă și la sfârșitul anului ia cu mâna stângă. Asta se întâmplă și așa își rezolvă la sfârșit de an problema creșterii economice sau a deficitului. Am înapoiat peste 2 milioane lei la bugetul de stat, bani care au fost dați de Guvern, la capitolul învățământ. Cheltuielile din învățământ au două surse de finanțare: cea care vine de la bugetul de stat se cheamă cheltuielile de bază, ce se pune de la bugetul local sunt cheltuieli complementare. Din sumele pe care le primim noi putem să cheltuim doar pentru furnituri de birou, materiale pentru curățenie, încălzit, iluminat și forță motrică, apă-canal și salubritate, carburanți și lubrefianți, piese de schimb, poștă, internet, alte bunuri și servicii pentru întreținere apăratură IT. Sub nicio formă nu se pune problema ca din banii primiți de la Guvern, din finanțarea de bază să facem investiții, nici măcar reparații curente nu avem voie”, a precizat Flutur.

Edilul a mai spus că finanțarea de 113.000 lei primită pentru reabilitarea monumentului din Centrul Vechi va fi recuperată. De asemenea, s-au înapoiat 31.000 lei la asistența comunitară și 14.000 lei la subvenționarea cabinetelor medicale 14.000 lei.

Ceea ce ni se dă cu o mână, la sfârșitul anului ni se ia cu altă mână. Nu aveam cum să cheltuim respectivii bani, pentru că au fost limitați”, a adăugat Cătălin Flutur.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *