Cazurile de demență, în creștere de la an la an. Medic Spitalul Județean: Avem pacienți  de 65 de ani cu demență, deci devreme

Medicii botoșăneni de la Spitalul Județean ”Mavromati” trag un semnal de alarmă: demența este o problemă din ce în ce mai frecventă la populație.  Laura Puiu, medic la Compartimentul geriatrie a Spitalului Județean, a declarat că demența a început să apară și la vârste mai scăzute, respectiv 65 de ani, deși boala este specifică persoanelor peste 75 de ani.
Potrivit medicilor, de la un an la altul cazurile de demență sunt în creștere.

Incidența cazurilor crește de la o zi la alta și pentru că vârsta populației creștere. 17% din populația României  este vârstnică, și atunci crește și numărul cazurilor de demență odată cu vârstă.  Nu avem o rețea corectă de îngrijire la domiciliu a acestor pacienți , unde este cea mai bună îngrijire a lor.  Avem pacienți  de 65 de ani cu demență, deci devreme. În mod normal, ea ca frecvență masivă începe după vârsta de 75 ani. Dar apar cazuri din ce în ce mai frecvente și de la 65 de ani și asta înseamnă pe de o parte o proastă tratare a hipertensiunii care poate să fie o cauză de demență vasculară”, a spus Laura Puiu.

La rândul său, medicul Bogdan Alexandroaie susține că sunt  și alte cauze care duc la demență, nu numai afecțiunile cardio vasculare.
Sigur, contribuie ți acestea, dar să nu uităm că fenomenele de ateroscleroză la fiecare dintre noi încep la 15 ani, în funcție de activitatea pe care o desfășurăm, de condițiile pe care le trăi. Acest fenomen de ateroscleroză poate avansa mai rapid sau mai puțin rapid. La cei la care gradul de avansare de evoluție ateroscleroză este mai rapid, cu atât mai repede se instalează și demența. Cu ghilimele de rigoare, e greu să te lupți cu buletinul”, a spus Alexandroaie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *