Primarul municipiului Botoșani: Am închis anul cu un deficit de 6,5 milioane lei la capitolul funcționare. Vom fi nevoiți să nu punem niciun ban la dezvoltare

Majorarea repetată a salariilor în administrație afectează puternic bugetul municipiului Botoșani. Primarul Cătălin Flutur a declarat miercuri, într-o conferință de presă, că Primăria Botoșani a încheiat anul 2018 cu un deficit de 6,5 milioane lei la capitolul funcționare.

Edilul a declarat că urmare a faptului că și anul acesta cheltuielile de funcționare vor crește cu 9 milioane lei, va fi nevoit să nu pună niciun ban la dezvoltare în 2019.

Sunt profund îngrijorat, pentru că am tras semnale de alarmă în permanență și acum avem discuții, asociația municipiilor cu reprezentanții guvernelor, peste tot există această teamă că nu o să ne ajungă banii, pentru că ni se dau sarcini în plus fără să ni se dea și surse. Drept urmare, așa cum am antricipat, am închis anul cu un deficit de 6, 5 milioane lei la capitolul funcționare. Numai cheltuielile de funcționare anul acesta cresc cu un procent semnificativ. Vom fi nevoiți să nu punem niciun ban la dezvoltare ca să ne asigurăm funcționarea”, a menționat Flutur.

Primarul speră ca anul acesta să se deruleze proiectele cu finanțare europeană, unde municipalitatea va trebui să vină cu partea de contribuție. Flutur a menționat că banii nu vor ajunge pentru funcționare și că la sfârșitul anului 2019 deficitul va putea ajunge și până la 14 milioane lei.

Anul acesta sper ca în sfârșit vestitele proiecte europene, în al cincilea an de la lsansarea exercițiului financiar din 2014, să putem lucra la acesta. Noi trebuie să punem partea noastră pentru teatru, pentru achiziția de tramvaie, Biserica Sf. Gheorghe, pentru schimbarea șinelor de tramvai, pentru tot ce însemană proiecte de pe GAL și străzile pe care ni le-am propus să le facem. Anul trecut am avut 15 milioane excedent pe care i-am pus toți la capitol dezvoltare. Anul acesta avem 14 milioane excedent și o să-i punem la capitolul dezvoltare, dar vom asigura mai puține obiective, dar nu ne vor ajunge banii pentru funcționare. Mergând în ritmul acesta, nu o să avem 6,5 milioane deficit pe funcționare, ci o să avem 14 milioane lei deficit la sfârțitul luni 2019 , adăugând 9 milioane lei care înseamnă diferența în plus la salarii”, a mai spus primarul municipiului Botoșani.

6 thoughts on “Primarul municipiului Botoșani: Am închis anul cu un deficit de 6,5 milioane lei la capitolul funcționare. Vom fi nevoiți să nu punem niciun ban la dezvoltare

  1. Pai daca toti banii se duc pe salariile voastre nesimtite, normal ca exista probleme cu bugetul. Nu va mai ajung banii, cata nesimtire la adresa omului de rand.

  2. Partea cu tramvaile ar fi bine sa-o uitati
    Daca le vindeti la fier vechi,cumparati trolee sau autobuze iar liniile le asfaltati o sa fiti cel mai iubit primar ever.
    Cele mai jegoase tranvaie si cel mai mare disconfort pentru ceilalti participanti la trafic de pe planeta este la Botosani.

  3. Lasă domn primar , nu te stresa ! .Vorbe și promisiuni aiurea putem arunca toți pe gură. ..Numai voi din mizeria aia de primărie știți cât e + și cât e – . Excedentul pe anul trecut , ați avut grija să îl investiții măcar în vreo câteva Passaturi model 2019 ? Ca și acestea ajută la functionarea primăriei , nu e așa ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com