Lucrările de reabilitare a Bisericii Sf. Gheorghe, scoase pentru a patra oară la licitație. Flutur: Vom repeta licitația cu alt preț

Primăria Botoșani va scoate pentru a patra oară la licitație lucrările de modernizare a Bisericii ”Sf.Gheorghe”. Primarul municipiului Botoșani, Cătălin Flutur, a declarat că licitația va fi reluată, însă la un preț mai mare. Edilul a precizat că urmare a Ordonanței date de Guvern la sfârșitul anului trecut, prin care s-a stabilit un salariu de 3000 lei în construcții, municipalitatea va putea suplimenta manopera.

Pentru că nu se încadrau în bani, constructorii nu veneau la licitație, a mai spus Flutur.

La licitațiile anterioare, firma care s-a înscris nu îndeplinea condițiile de participare.

Am reluat calculele și o să scoatem la licitație Biserica Sf Gheorghe la un preț mai mare. Ni se permite acum  să plătim o manoperă mai mare. Este a patra oară când vom scoate la licitație reabilitarea bisericii. Nu știu de unde vom suplimenta sumele, cred că din buget local, dacă nu se încadrează în cele 5 milioane euro cineva. Până acum nu aveam posibilitatea să dăm din buget local. Noi am prevăzut asta și am spus să punem de la noi că rămânem iarăși fără teatru făcut sau fără biserică făcută. Acum ni se permite, conform Odonanței de Guvern de anul trecut prin care s-a stabilit un salariu în contrucții de 3000 lei. Constructorii trebuiau să lucreze cu o manoperă de 11 lei pe oră, ceea ce însemna undeva un salariu minim în construcții de până în 2000 lei. Nu putem să obligăm niște agenți economici să lucreze pe degeaba. O vom repeta licitația cu alt preț. Pentru că nu se încadrau în bani, constructorii nu veneau la licitație. Acum, nouă ni se permite prin creșterea manoperei, să putem mări devizul ofertei, altfel la toate licitațiile nu vom avea ofertanți”, a precizat Cătălin Flutur.

Primarul municipiului Botoșani apreciază măsura Guvernului, menționând că mari firme de construcții au intrat în faliment din acest motiv.

Noi am sesizat toate ministerele și am spus că nu este normal ce se întâmplă, că nu vine nimeni la licitație și se desființează firmele de construcție, intră în faliment firmele de construcții. De ce? Pentru că nu aveau cum să vină să ia bani. Cred că trebuie încurajat segmentul construcțiilor, chiar și pătura de mijloc, pentru că în momentul de față cei mai încurajați sunt bugetarii”, a adăugat edilul.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *