Un fost prim-procuror din Botoșani candidează la functia de procuror-șef al Secției pentru investigarea infracțiunilor din Justiție

procuror gheorghe stanUn fost prim-procuror din Botoșani candidează la functia de procuror-șef al Secției pentru investigarea infracțiunilor din Justitie (SIIJ). Este vorba de procurorul Gheorghe Stan, care a ocupat în anii 2005- 2006 funcția de prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoșani.

El a intrat în competiție pentru conducerea noii secții din cadrul Parchetului General alături de Florena Esther Sterschi. El a obţinut cel mai mare punctaj la concursul desfășurat între 3 și 10 ianuarie.

Potrivit rezultatelor publicate de CSM, punctajul final al lui Gheorghe Stan a fost 9,33, în timp ce contracandidata sa, procurorul Florena Esther Sterschi, a obţinut 8,33. Rezultatul concursului va fi transmis plenului CSM pentru confirmarea numirii în funcţia de conducere. Gheorghe Stan şi Florena Esther Sterschi au susţinut joi, la CSM, interviurile pentru conducerea SIIJ.

Gheorghe Stan este în prezent inspector-sef adjunct la Inspectia Judiciara. El a avut doua mandate de adjunct la Inspectia Judiciara, iar de la 1 septembrie ocupa interimar aceasta functie, in baza unei ordonante de urgenta promovata de ministrul Justitiei, Tudorel Toader. Stan este considerat unul dintre apropiatii procurorului Oana Schmidt Haineala, care conduce Corpul de Control din Ministerul Justitiei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *