Infomații actualizate! Circulație în condiții de iarnă în toată Moldova. Vezi starea drumurilor naționale!

drum viscolit, stiri, botosani, drdp
Așa se circula duminica la amiază pe drumul național Botoșani- Săveni, unde viscolea. Foto: Facebook

Circulația pe drumurile naționale din zona Moldovei se desfășoară normal, în condiții de iarnă, fără evenimente cauzate de starea vremii, informează DRDP Iași. Carosabilul este, duminică la amiază, umed cu porțiuni de zăpadă frământată în strat de maximum 1 sau 2 cm în județele Suceava, Botoșani, Vrancea, Neamț și Bacău, respectiv umed în județele Iași și Galați.

În intervalul orar 05.30 – 12.00, la nivelul DRDP Iași s-a acționat cu 202 autoutilaje și s-au răspândit 1.173,6 tone material antiderapant, din care 1.169 tone sare și 46 tone clorură de calciu. De asemenea, pe timpul nopții trecute, s-a acționat cu peste 500 de tone de material antiderapant. 

Cerul este acoperit, cu ninsori slabe înregistrate în toată regiunea și sectoare de viscol la sol în județele Suceava și Botoșani. Temperatura aerului este cuprinsă între 0 grade la Galați, -1 grad la Iași, Bacău și Bârlad și -6 grade la Câmpulung Moldovenesc. 

În continuare, până mâine, la ora 14.00, meteorologii anunță ninsori moderate în toată Moldova, cu depuneri în strat mai mare de 4 cm în zona de munte, în nordul și centrul regiunii. De asemenea, vor fi condiții de producere a ghețușului, dar și pentru producerea viscolului și a transportului zăpezii pe carosabil, în special la munte și în zonele joase de relief.

În aceste condiții, recomandarea DRDP Iași către șoferi de a circula cu prudență pe drumurile naționale, cu adaptarea vitezei la condițiile de trafic și echiparea corespunzătoare a autovehiculelor. (Foto: DN 17, zona Pasul Tihuța, limita județelor Suceava și Bistrița-Năsăud)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *