ANRSC a dat undă verde pentru majorarea prețului la apă. Cu cât va crește

robinet apa, stiri, nova apaserv, botosanin, anuntAutoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice (ANRSC) a aprobat solicitarea venită din partea societății Nova Apaserv privind creșterea tarifului la apă și canalizare. Astfel, tarifele la apă vor crește cu 7%, iar la canalizare cu 4,2%.

Potrivit reprezentanților operatorului de apă,  majorarea este determinată de creșterea prețurilor la utilități, dar și de creșterea salariului minim pe economie.

Noi am dori ca majorarea să fie cu ianuarie, dar sunt șanse mici întrucât trebuie hotărâri de la fiecare Consiliu Local în parte. Dacă acestea nu vor fi gata în ianuarie, atunci majorarea se va face cu luna februarie. Suntem nevoiți să creștrem prețurile, pentru că și noi am semnat cu operatorul de electricitate tarife cu 27% mai mari”, a menționat Albert Tanasă, directorul Nova Apaserv.

El spune că metrul cub la apă va crește de la 3,71 lei la 3,96 lei, iar la canalizare de la 2,78 lei la 2,85 lei mc fără TVA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *