Banii primiți de municipalitate pentru reabilitarea monumentului din Centrul Vechi, returnați la bugetul de stat

monument centrul vechi, maior ignat, stiri, botosaniPrimăria Botoșani a primit anul trecut 113.000 lei pentru reabilitarea monumentului ”Compania de mitraliere Maior Ignat în atac” din Centrul Vechi, însă banii nu a fost cheltuiți.

Banii au fost alocați de Ministerul Culturii și Identității Naționale în An centenar pentru reabilitarea monumentului, însă pentru neîndeplinirea obiectivului de demarare a licitației, Primăria Botoșani a fost pusă să retruneze întreaga sumă. În total, municipalitatea va returna bugetului de stat peste 2 milioane lei primiți în 2018 și necheltuiți, grosul banilor fiind pe investițiile nerealizate în învățământ.

Din sumele care s-au returnat la bugetul de stat ca fiind necheltuie, o pondere importantă îl reprezintă capitolul învățământ, acolo unde banii nu au fost cheltuiți. Un alt obiectiv de investiții îl reprezintă reabilitarea monumentului Grupul de mitraliere Maior Ignat din Centrul istoric, acolo unde municipalitatea este nevoită să returneze întreaga sumă de 113.000 lei pentru neîndeplinurea obiectivului de a demara licitația și de a reabilita acest monument în an centenar. Dacă Ministerul Culturii va face un nou proiect care va finanța obiectivele de investiții care au legătură cu centenarul și în 2019, putem aplica din nou și vom intra într-o nouă concurență, unde putem primi această finanțare. Părerea mea este că nu va mai fi deschis un program de finanțare a monumentelor istorice, acesta fiind unul dedicat anului centenar, a precizat viceprimarul Cosmin Andrei.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *