Păcăliți cu falsuri. Ce conțineau în realitate produse pe bază de brânză sau unt

Un control făcut de Protecţia Consumatorului arată că multe preparate pe bază de lapte din peste 250 de patiserii, pizzerii şi restaurante din şase judeţe sunt de fapt falsuri.

Oficialii spun că patronii vindeau mâncăruri ce ar fi conţinut brânză sau unt, făcute în realitate cu grăsimi hidrogenate. Acestea sunt obţinute din ulei de palmier sau cocos şi pot duce în timp, spun nutriţioniştii, la boli foarte grave. 12 localuri au fost închise temporar, iar amenzile trec de 700.000 de lei.

În calupuri se află înlocuitori de brânzeturi. Se vând în pachete de la 1 kilogram până la un sac. Sunt cumpărate de hoteluri, pizzerii, cofetarii, restaurante şi patiserii, iar ce este înăuntru imită brânza sau caşcavalul. De fapt sunt produse alimentare pe bază de lapte cu grăsimi vegetale, adică ulei de palmier sau de cocos.

Astfel e posibil ca atunci când ne aşezăm într-un restaurant şi comandam o pizză sau paste, gustul de brânză să fie dat de un astfel de praf.

Au fost găsite şi confiscate peste 60 de kilograme de astfel de produse în 165 de unităţi din 241 verificate.

În 90 din cele 101 patiserii controlate, peste 89% dintre preparate conţineau înlocuitori pentru lactate. Cu alte cuvinte, grăsimi hidrogenate. Clienţilor nu li se spusese însă nimic. Iar din 43 de pizzerii, 25 aveau peste 58% produse falsificate, anunţă oficialii.

În total, în 74% dintre localurile controlate în Bucureşti, Iaşi, Constantă, Timişoara, Braşov sau Cluj, autorităţile au descoperit că mâncarea vândută oamenilor este fabricată din grăsimi hidrogenate.

Sursa: StirileProtv.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com